ویژگی ساختمان مسکونی برای طراحی تهویه
در این ساختمان ها خصوصا آسمان خراش ها بیشتر از سیستم آبی ( چیلر آب خنک تراکمی ) استفاده می شود . زیرا نسبت به سیستم های دیگر اقتصادی نر بوده و کنترل آن نیز راحت تر می باشد .
در سرمایش مقدار فلوی هوا 450-350 برای هر تن برودت شرایط مطلوبی به وجود می آورد ، در نتیجه پس از محاسبات بار سرمائی باید مقدار هوای سوپلای با رقم فوق مقایسه گردد و در صورت کمتر بودن در محاسبات بار سرمائی تجدید نظر گردد .
محل موتور خانه یا محل قرارگیری پکیج باید دور از اتاق خواب ها باشد .
کنترل رطوبت محیط فقط در سیستم هوائی ممکن می باشد که توسط رطوبت زن ، به هوا رطوبت افزوده می گردد .
فیلتراسیون هوا نیز در سیستم هوائی کامل تر است که در مسیر هوا برگشت ( کانال برگشت ) فیلتر نصب می گردد ( رایج ترین نوع آن فیلتر الکترونیکی می باشد که هزینه اولیه آن نسبت به فیلتر های عادی ( قابل تعویض ) بیشتر می باشد ولی در دراز مدت اقتصادی تر است ) .
سیستم های پکیج در ساختمان های مسکونی می تواند برای هر واحد بطور مستقل استفاده شودکه از آب داغ برای رادیاتور ، کوئل گرمایی یا فن کویل ها مورد استفاده قرار می گیرد .
سیستم Heat-Pump نیز برای آپارتمان های کوچک مناسب است . در آسمان خراش های مسکونی معمولا سیستم های پکیج همیشه مناسب نمی باشد ( به دلیل هزینه ، ظرفیت ، محل نصب و … ) لذا استفاده از سیستم موتور خانه مرکزی در این ساختمان های مناسب تر است .
منابع : کتاب جامع و همراه آزمون تاسیسات مکانیکی ساختمان و مدرس دوره های آمادگی آزمون نظام مهندسی .
محصولات تهویه STA – COOLBASE
⇐ چـــیـــلـــر
⇐ فن کویل
⇐ مینی چـیـلـر
⇐ داکت اسپلیت
⇐ پکیج پشت بامی
⇐ اسپلیت مرکزی VRF