مینی چیلر ظرفیت واقعی اسمی نامی
مینی چیلر ها مدلی دیگر از سیستم های تهویه مطبوع می باشند که وظیفه تامین سرمایش در ساختمان را بر عهده دارند . مینی چیلر ها بصورت کلی به سه مدل تراکمی هوا خنک ، تراکمی آب خنک و جذبی ( گاز سوز ) تقسیم می شوند و هر سه مدل دارای زیر مجموعه هایی برای خود هستند . مثلا در مینی چیلر هواخنک مدل های بالازن ، روبرو زن و مورب زن در دو نوع تک فاز ( یک فاز ) و سه فاز می باشند . پرفروش ترین این مدل ها مینی چیلر تراکمی هوا خنک روبرو زن می باشد که هم قابل استفاده در بالکن ( تراس ) و هم پشت بام است.
ظرفیت واقعی یا اسمی ( نامی ) مینی چیلر ها معمولا بین تناژ 1 تا 10 می باشد . ظرفیت های بیشتر از این تناژ چیلر نامیده می شود .
تفاوت ظرفیت یا تناژ واقعی و اسمی ( نامی )
تفاوت های دو ظرفیت در مینی چیلر ها مربوط به فضای مفید و غیر مفیدی است که نیاز به تهویه دارند . برای فضاهای غیر مفید از ظرفیت اسمی ( نامی ) و فضاهای مفید از ظرفیت واقعی استفاده می شود .
عملکرد مینی چیلر مشابه چیلر می باشد . تنها تفاوت آنها در تناژ و استقلال بخشیدن مینی چیلر است . هر دو آنها وظیفه دارند طی فرآیندی دمای آب درون سیستم را کاهش داده تا به دمای دلخواه و مورد نیاز جهت تامین سرمایش برسد .
مینی چیلر های 1 تا 4 تن تبرید تک فاز و از 4.5 تن تا 10 تن تبرید سه فاز می باشند .
در مینی چیلر ها از دو مدل مبدل استفاده می شود . مدل های مبدل صفحه ای تمام استیل و پوسته و لوله که راندمان های متفاوتی دارند . راندمان مبدل صفحه ای تمام استیل بالاتر است که باعث می شود مصرف برق کاهش پیدا کند .