تقسیم بندی چیلر ها
چیلر ها بر اساس خنک کاری مبرد به دسته های هوا خنک ، آب خنک و تبخیری تقسیم بندی می شوند .
کار اصلی چیلر پایین آوردن دمای آب موجود درون اواپراتور و لوله ها می باشد . هر چیلری با توجه به نوع خود از سه قسمت اصلی اواپراتور ، کمپرسور و کندانسور هوایی ( هوا خنک ) یا آبی ( آب خنک ) تشکیل شده است .
پس از خنک کردن آب به وسیله چیلر ، آب به وسیله پمپ به سمت فن کویل ها هدایت می شود . فن کویل ها در محیطی قرار دارند که نیاز به خنک شدن دارد . پس از هدایت آب به سمت فن کویل و برخورد آب با کویل های گرم و همچنین گرفتن مقداری گرما از محیط ، آب مجددا به طرف اواپراتور چیلر حرکت می کند . به این وسیله گرمای محیط به مرور زمان کمتر شده تا جایی که از بین می رود و محیط خنک می شود . حال لازم است گرمای جمع شده در اواپراتور به وسیله کمپرسور سرد شود . همچنین گرمای به وجود آمده در اثر کارکرد کمپرسور باید به روشی کم شده تا باعث ایجاد مشکل در سیستم چیلر نشود .
در اینجا اگر گرمای کمپرسور به وسیله فن های متصل بر روی چیلر خنک شود و از بین رود ، به آن چیلر هوا خنک گفته می شود و اگر به وسیله آب و برج خنک کننده انجام شود به آن چیلر آب خنک می گویند .
بزرگترین تفاوت چیلر های هوا خنک و آب خنک در این مسئله است . سایر قسمت های این دو چیلر شباهت زیادی از نظر کارکرد به یکدیگر دارند .
در مناطق گرم کشور معمولا به دلیل گرم بودن هوا ، قرار داشتن برج خنک کننده چیلر آب خنک در محیط بیرونی و همچنین به دلیل تبخیر زیاد آب ، از این چیلر استفاد نمی شود . البته مشکل کمبود آب هم نیز یک مسئله دیگر است .
اجزاء تشکیل دهنده چیلر تراکمی
چیلر های تراکمی از اجزاء زیر تشکیل شده اند : الکتروموتور، کوپلینگ ، کمپرسور ، لوله رانش ، کندانسور ، لوله خروج مایع از کندانسور ، شیر سرویس کندانسور ، شیر تغذیه ماده مبرد ، فیلتر درایر ، شیر برقی ، سایت گلاس ، اواپراتور ، لوله مکش و تابلو وسایل اندازه گیری فشار .